Naţionala de volei feminin a României a încheiat pe locul 3 în grupa B a Campionatului European şi va evolua în optimi contra naţionalei similare a Franţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meciul va avea loc, sâmbătă, la Florenţa.

Potrivit FR Volei, obiectivul naţionalei - calificarea în optimile de finală, a fost atins. 

Campionatul European din 2023 (15 august – 3 septembrie) se dispută în patru ţări - Belgia, Italia, Germania şi Estonia, cu 24 de echipe la start. Primele patru clasate în fiecare din cele şase grupe se califică în optimile de finală.

Campionatul European din 2023 a ajuns la cea de-a 33-a ediţie. Titlul continental este deţinut de Italia, după finala din 2021 cu Serbia, scor 3-1. La ediţia anterioară, o grupă a fost găzduită şi de România, în BT Arena. România s-a clasat pe locul 23, din 24 de echipe participante.

România bifează a 27-a apariţie la turneul final al CE, iar de-a lungul participărilor a obţinut o singură medalie – bronz, în 1963.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.