Rodica Buterez, căpitanul naţionalei României, va juca în următorul sezon la vicecampioana Germaniei, SC Potsdam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clubul german a anunţat transferul. ”După internaţionalele germane Laura Emonts şi Antonia Stautz şi maghiara Greta Kiss, vicecampioana şi finalista Cupei Germaniei a finalizat negocierile cu Rodica Buterez. Pentru tânăra de 23 de ani, capitala statului Brandenburg este prima oprire în afara patriei sale, România”, au scris nemţii pe site-ul clubului.

”Abia aştept să joc pentru Potsdam în sezonul viitor”, a declarat Buterez la semnarea contractului cu câştigătoarea Supercupei Germaniei. „Aceasta este prima mea echipă la care voi juca în afara României. Ştiu că echipele din Germania sunt foarte echilibrate. De aceea, abia aştept să merg acolo şi promit să ne batem la titlu”, a adăugat căpitanul României.

Antrenorul principal al SC Potsdam este italianul Riccardo Boieri, care are mare încredere în Buterez. Din postura de antrenor secund al României, el o cunoaşte foarte bine pe extrema ”tricoloră”. ”Rodica este una dintre jucătoarele de top din ţara ei. În plus, profilul ei se potriveşte foarte bine la echipa noastră. Este o jucătoare completă, o persoană cu o atitudine foarte profesionistă faţă de volei. Chiar dacă este destul de tânără, este incredibil de rea pe teren”, a declarat Boieri.

”Ar putea fi una dintre surprizele pozitive ale sezonului viitor”, speră Toni Rieger, membru al Consiliului de Administraţie de la SC Potsdam. „Fostul nostru antrenor, Guillermo Naranjo Hernández, şi actualul nostru antrenor principal, Riccardo Boieri, ambii lucrează cu ea la naţionala României, şi au avut o impresie foarte bună. Alte cluburi de top din Bundesliga au fost şi ele interesate de ea. Suntem cu atât mai încântaţi că a ales SC Potsdam”.

Rodica Buterez a mai jucat în carieră la CSU Medicina Tg. Mureş şi la CSM Târgovişte, cu ultima formaţie câştigând titlul României în 2021. Rodica Buterez a fost desemnată de Federaţia Română de Volei cea mai valoroasă voliebalistă în 2022.

 



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.