Câştigătoare a Supercupei României la volei cu CSM Lugoj, Aliona Martiniuc e din Republica Moldova, dar are o mare parte din familie în Ucraina

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Originară din oraşul Râbniţa, situat în estul părţii Transnistrene a Republicii Moldova, dar cu foarte multe rude în Ucraina, aceasta recunoaşte că trăieşte zilnic cu teama războiului în suflet.

"E cu adevărat foarte greu pentru mine, pentru că am familie în Ucraina şi părinţii mei stau încă în Moldova. Îmi pare foarte rău pentru întreaga situaţie, pentru că eu cred că e cea mai mare greşeală. Sper că se va termina repede şi Ucraina va putea să-şi revină. E foarte greu pentru mine să spun ceva, în fiecare zi mă gândesc la asta. Zilnic mi-e teamă pentru familia mea", a spus Aliona Martiniuc, jucătoare de volei CSM Lugoj.

De fapt, aşa cum recunoaşte, tocmai această teamă a făcut-o să semneze cu o echipă din România, deşi avea oferte şi din alte ţări.

"Cu familia mea din Moldova, cu părinţii, vorbesc zilnic la telefon. Iar cu familia din Ucraina la fel. Încerc să sun, să trimit mesaje, <<bună, ce mai faceţi, dacă aveţi nevoie de ajutor vă rog sunaţi-mă, vă voi ajuta>>. De fapt, acesta e şi motivul pentru care am ales România. Pentru că pentru familia mea, cea mai apropiată ţară e România. M-am gândit la asta, pentru că am avut alte propuneri din alte ţări. Dar am zis că trebuie să fiu aproape de familia mea. Dacă va fi ceva mai grav, o problemă, ei pot veni în România iar eu voi fi aici", a declarat  Aliona Martiniuc, jucătoare de volei CSM Lugoj.

Voleibalista are toate rudele din partea mamei în Ucraina şi spune că zilnic linia frontului se apropie de oraşul Viniţa, în care locuiesc.

"Am bunica în Ucraina şi, de fapt, toţi cei din partea mamei sunt ucraineni. Linia frontului începe să se apropie de Viniţa. Sunt mai îngrijorată din ce în ce mai mult în fiecare zi", a afirmat Aliona Martiniuc, jucătoare de volei CSM Lugoj.

Dar Aliona Martiniuc nu este aici doar pentru a-şi ajuta rudele în caz de nevoie, ci vrea să le întindă o mână de ajutor şi tinerelor jucătoare de volei din Moldova, pentru că ştie cât de greu este la început de carieră, când nu cunoşti pe nimeni.

"Mereu le spun tinerelor jucătoare că dacă au nevoie de ajutor, îmi pot scrie. Am vorbit cu două fete şi m-au rugat să le ajut pentru un agent. Şi am spus, da, sigur, vă voi ajuta, pentru că voi sunteţi familia mea, sunteţi din ţara mea, sunteţi copiii mei. Deci trebuie să am grijă de ele", a precizat Aliona Martiniuc, jucătoare de volei CSM Lugoj.

Aliona e una dintre cele mai valoroase jucătoare din campionat, iar acest lucru s-a văzut şi în Supercupa României, unde a reuşit 30 de puncte contra formaţiei Volei Alba Blaj, scor 3-1, în semifinale, dar şi în prima etapă a Diviziei A1, când a reuşit 27 de puncte contra celor de la Rapid, în meciul pierdut de Lugoj cu 3-2.

Ea şi-a început cariera la 17 ani în România, la Unic Piatra Neamţ, iar la 21 de ani a cucerit titlul cu Tomis, iar apoi a jucat în campionate foarte puternice, precum Coreea de Sud, Rusia, Turcia sau Japonia.

"Am amintiri foarte plăcute. La Tomis a fost foarte frumos şi tot timpul îmi amintesc de acei ani, pentru că am stat acolo doi ani şi a fost pentru mine foarte foarte plăcut", mai spune ea.

Din Coreea de Sud, jucătoarea are amintirile cele mai frumoase, chiar dacă unii fani credeau că vine din... Maldive, nu din Moldova.

"Da, a fost aşa ceva. E o greşeală foarte micuţă, pentru că eu sunt din Moldova, nu din Maldive, dar prescurtarea denumirii ţărilor e foarte asemănătoare".

Dar pentru ea, cea mai frumoasă amintire din experienţa coreeană au reprezentat-o fanii.

"Îmi amintesc un meci foarte important pentru noi. Au venit 3.000 de fani să ne susţină. A fost aşa de frumos pentru noi, pentru echipă, să simţim această susţinere".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.