Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a lăudat pe sportivii ruşi prezenţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El afirmă că aceştia au demonstrat că orice încercare de politizare a sportului nu îşi are sensul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prin performanţele lor, sportivii noştri au demonstrat în cel mai bun mod că orice încercare de politizare a sportului este derizorie, nesăbuită, chiar nefastă...că nu are niciun sens", a declarat Putin, relatează AFP.

Vineri, Rusia era pe locul 5 în clasamentul pe medalii la JO, cu 62 de medalii, din care 17 de aur.

Acuzată din 2015 că a pus în funcţiune un sistem de dopaj instituţionalizat, Rusia este suspendată din marile competiţii până în 2022, imnul, drapelul şi numele său fiind interzise.

La Tokyo, sportivii ruşi autorizaţi să participe concurează sub numele de Comitetul Olimpic Rus (ROC), imnul fiind înlocuit cu o piesă compusă de Piotr Ceaikovski. Autorităţile ruse au negat dopajul organizat şi au denunţat ca fiind o decizie "politică" suspendarea Rusiei, însî au recunoscut cazuri de dopaj individuale.

"Din nefericire, fundţionarii sportivi nu au putut rezista presiunilor politice", a adăugat Putin.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.