Antrenorul secund al echipei naţionale a României, Viorel Moldovan, a declarat, miercuri, la la lansarea ţinutei jucătorilor români pentru Campionatul European din Franţa, că dacă ar fi în locul fotbaliştilor din Liga I s-ar agita foarte tare ca să prindă un loc în lot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă aş fi în locul jucătorilor din Liga I m-aş agita foarte tare ca să prind un loc pentru Campionatul European. Aşa cum a spus şi domnul Iordănescu, e concurenţă acerbă şi lista e deschisă. Trebuie să îşi câştige pe teren participarea la Campionatul European. Îi vom urmări cu mare atenţie şi chiar aşteptăm evoluţii foarte bune din partea tuturor, ca să avem bătăi de cap, ca să avem de unde alege", a spus Moldovan.

Tehnicianul naţionalei a afirmat că sunt multe lucruri care îngrijorează staful tehnic în acest moment: "Sunt foarte multe lucruri care ne îngrijorează. Aici aş putea să spun că sunt destul de mulţi jucători care nu evoluează la echipele lor de club. Normal că ne îngrijorează şi recuperarea lui Răzvan Raţ, sper să îşi revină cât mai repede pentru că este un post cu probleme, cel de fundaş stânga. La fel, urmărim atent fiecare mişcare a jucătorilor şi să vedem ce se va întâmpla până la definitivarea listei".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Moldovan consideră că naţionala României stă bine la capitolul atacanţi: "Stăm bine la atacanţi... dar uite că atacanţii înscriu la echipele lor de club, noi îi aşteptăm să înscrie şi la echipa naţională. Într-adevăr, ne bucură forma lor şi e bine când ai de unde alege. Mulţi traversează o formă sportivă foarte bună, înscriu goluri sau au înscris. Aşteptăm să înscrie şi pentru echipa naţională".

Întrebat dacă atacantul Astrei Giurgiu, Denis Alibec, despre care selecţionerul Anghel Iordănescu a spus că trebuie să mai dea jos câteva kilograme, încape în costum, Moldovan a răspuns: "De ce eşti răutăcios? Sigur că încape, normal. Eu am mare încredere în Alibec. E o întrebare tendenţioasă... e o glumă cam aşa, cam nesărată. Trebuie să ne respectăm mai mult fotbaliştii. Alibec are calităţi excepţionale şi face eforturi foarte mari pentru a fi în formă şi a atrage atenţia noastră. Am văzut evoluţia lui cu Dinamo, care a fost foarte bună, iar ieri a avut o evoluţie puţin mai... dar nu i-a fost uşor singur în atac, fiind izolat. Dar noi suntem atenţi la tot ce face şi avem încredere că va da totul pentru a-şi câştiga dreptul de a participa la Campionatul European".

Viorel Moldovan a declarat că nu este adeptul costumelor, dar a precizat că acestea îţi dau o anumită eleganţă. "Costumele încă nu le-am probat, dar au materiale de calitate. Nu mă pricep eu prea bine la modă, dar am încredere că vor fi reuşite. Chiar dacă nu sunt adeptul costumului, adică nu mă simt prea confortabil în el, totuşi îţi dă o anumită clasă şi prestanţă. Cred că e o chestie foarte bună faptul că vom merge îmbrăcaţi de la casa Viggo la Campionatul European din Franţa", a spus Moldovan.

La lansarea ţinutei jucătorilor pentru Campionatul European au fost prezenţi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, antrenorul secund al naţionalei Viorel Moldovan, jucătorii Mihai Pintilii, Cornel Râpă, Ioan Hora, Liviu Antal, designerul Cătălin Botezatu şi preşedintele executiv al clubului Astra Giurgiu, Dănuţ Coman.

Prezentarea a fost făcută pe scările unei clădiri din Piaţa Romană.

Federaţia Română de Fotbal a încheiat un parteneriat cu brandul Viggo privind ţinuta oficială a "tricolorilor" pentru Euro 2016, care va fi concepută de designerul Cătălin Botezatu.

Pentru ţinutele pe care lotul echipei naţionale le va purta la Campionatul European din Franţa, a fost ales unul dintre cei mai prestigioşi furnizori de ţesături de pe mapamond.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.