Sportivul sud-coreean Victor An, care a devenit cetăţean rus în 2011 şi a obţinut de-a lungul carierei de şase ori aurul olimpic la patinaj viteză, devenind o legentă a short track-ului, şi-a anunţat retragerea din activitate, miercuri, la vârsta de 32 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ahn Hyun-soo a obţinut trei medalii de aur pentru Coreea de Sud, în 2006, la Jocurile Olimpice de la Torino (1000 m, 1.500 m, ştafetă).

El a avut ulterior un conflict cu oficialii federaţiei sud-coreene, a obţinut cetăţenia rusă şi şi-a schimbat numele în Victor An. În 2014, la Soci, An a câştigat din nou trei titluri olimpice, la 500 m, 1.000 m şi ştafetă, de data aceasta pentru Rusia.

Victor An nu a putut participa la JO de la Pyeongchang, în luna februarie, din cauza scandalului de dopaj instituţionalizat din Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.