Preşedintele CCA, Kyros Vassaras, a făcut precizări în urma fazei din minutul 85 al partidei Sepsi – CFR Cluj. El afirmă că golul marcat de Damaşcan a fost din ofsaid şi a prezentat scuze celor afectaţi de greşeala arbitrilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Imediat după fluierul de final al meciului Sepsi OSK – CFR Cluj, disputat duminică, 17 decembrie, CCA a obţinut imediat toate informaţiile şi a intrat în posesia imaginilor din camera VAR pentru a analiza cu atenţie faza în urma căreia Sepsi a marcat minutul 85.

Ca urmare a analizei făcute a rezultat că s-a comis o eroare. Linia albastră a fost atribuită atacantului, iar cea roşie fundaşului. Cu toate că cel care atribuie liniile este operatorul de reluări care face parte din echipa tehnică VAR, arbitrul VAR şi asistentul VAR nu pot fi absolviţi de vină, ei nerealizând eroarea comisă, deşi foarte bine au observat o posibilă poziţie de ofsaid. De asemenea, arbitrul asistent, chiar dacă ofsaidul a fost unul mic, nu uşor de sesizat în dinamica fazei, va suporta şi el consecinţele. 

Am avut deja o primă discuţie în cadrul CCA şi am decis să înlocuim toţi cei trei arbitri de la viitoarele delegări. De asemenea, vom avea în perioada următoare o întâlnire cu echipa tehnică pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de greşeli.

În concluzie, golul a fost marcat din ofsaid, o eroare regretabilă a brigăzii de arbitri, motiv pentru care doresc să prezint scuze, în numele CCA, celor afectaţi de această greşeală!”, a spus Vassaras, conform frf.ro.

Echipa Sepsi OSK a învins duminică seara, scor 2-1, formaţia CFR Cluj, în etapa a 20-a din Superligă. Clujenii sunt la al şaptelea meci consecutiv fără victorie în campionat.

Sherif Kallaku (minutul 70) şi Vitalie Damaşcan (minutul 85) au marcat pentru covăsneni, în timp ce Panagiotis Tachtsidis (minutul 32) a înscris pentru formaţia antrenată de Andrea Mandorlini.

 

Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Marcel Bîrsan – Mircea Grigoriu, Florian Vişan – Claudiu Marcu.

În Camera VAR s-au aflat Iulian Dima şi Alexandru Filip.




 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.