Justiţia spaniolă, care a redeschis ancheta în cazul transplantului de ficat la care a fost supus în 2012 Eric Abidal, îl va audia ca martor, la 8 noiembrie, pe Gerard Armand, vărul fostului fotbalist al FC Barcelona şi donor oficial al acestuia, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abidal a fost supus transplantului de ficat la 10 aprilie 2012, însă au existat bănuieli că operaţia s-a făcut în condiţii ilegale. Justiţia spaniolă a declanşat o anchetă la scurt timp după transplantul efectuat de actualul director sportiv al FC Barcelona, bănuind că nu vărul lui Abidal a fost donorul şi că ficatul a provenit din traficul de organe. Cazul a fost închis din lipsă de probe.

Însă în aprilie 2017, au apărut noi elemente în acest caz, în urma înregistrărilor unor convorbiri telefonice ale fostului preşedinte al clubului catalan, Sandro Rosell, aflat în conflict cu Abidal, după ce acesta a criticat gestiunea grupării de către conducător.

Într-o discuţie telefonică, publicată de presa spaniolă în 2018, un colaborator al lui Rosell îi spune fostului preşedinte: "Tipul ăsta este împotriva noastră. Şi noi i-am cumpărat un ficat ilegal Şi am spus că vine de la vărul său! De la vărul său!"

La 30 ianuarie, cazul a fost redeschis oficial de Curtea de Apel din Barcelona. Judecătorul de instrucţie care se ocupă de această afacere a intrat în posesia dosarului medical al lui Gerard Armand şi a decis să-l audieze pe vărul fostului fotbalist, care trăieşte în Franţa. Iniţial, justiţia spaniolă a cerut formarea unei comisii rogatorii şi a sesizat justiţia din ţara vecină. Însă francezii au respins cererea. În Spania, atât donorul, cât şi cel care primeşte un organ pot fi urmăriţi de justiţie, în cazul unui transplat ilegal, în timp ce în Franţa, numai cel care primeşte un organ poate fi urmărit penal.

Astfel, Armand va fi audiat la Barcelona, la 8 noiembrie, de la ora locală 10.00, în acest caz. Dosarul are trei volume şi o parte din acestea pot fi consultate de avocaţii lui Armand.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.