Japonezul Kazuyoshi Miura a făcut încă un pas în istoria fotbalului, sâmbătă, când a devenit, potrivit unui raport publicat pe site-ul ligii portugheze, „cel mai în vârstă fotbalist care a jucat în fotbalul portughez”, la 56 de ani, o lună şi 24 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Împrumutat de clubul japonez Yokohama FC la începutul anului la Oliveirense, în divizia secundă portugheză,  el a intrat în joc în minutul 90 de joc în victoria oaspeţilor în faţa formaţiai Academica Viseu (4- 1).

„King Kazu” joacă în prezent al 38-lea sezon profesionist. După debutul său profesional în 1986 la Santos, japonezul a evoluat la Palmeiras, Genova, Dinamo Zagreb şi Vissel Kobe. Internaţionalul japonez (89 de selecţii) a marcat şi istoria naţionalei sale, câştigând Cupa Asiei în 1992 şi devenind al doilea golgheter din istoria echipei cu 55 de reuşite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.