Atacantul japonez Kazuyoshi Miura a anunţat că va decide la începutul anului viitor dacă va începe un nou capitol al carierei sale şi va semna pentru o echipă din Portugalia, relatează agenţia Kyodo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai în vârstă jucător activ din fotbalul japonez, la 56 de ani în februarie, Miura se gândeşte la o ofertă de a juca pentru echipa de divizia a doua Oliveirense, pe care a vizitat-o la începutul acestei luni.

Vorbind după o sesiune de antrenament voluntară vineri în Prefectura Osaka, Miura a sugerat că înclină să facă o mutare, şi astfel ar juca  într-o a cincea ţară din străinătate în al 38-lea sezon ca profesionist.

„Simt că vreau să accept provocarea de a juca peste ocean”, a spus Miura.

Atacantul-record a spus că îşi va baza decizia pe condiţia sa fizică la sfârşitul anului, dar a rămas entuziasmat de a juca după ce a terminat sezonul cu Suzuka Point Getters, în liga a patra din Japonia.

Starul japonez a evoluat de-a lungul lungii sale cariere la cluburi din Brazilia, Japonia, Italia, Croaţia şi Australia.

A fost unul dintre cei mai faimoşi fotbalişti asiatici din anii 1990, ajutând Japonia să se afirme în fotbalul mondial când a fost lansată J-League, în 1993. Miura s-a mutat în Brazilia în 1982 şi a semnat primul său contract profesionist în 1986 cu Santos FC.

În 2021, Miura şi-a îmbunătăţit recordul de cel mai în vârstă fotbalist care evoluează într-un meci din prima ligă japoneză, el jucând la vârsta de 54 de ani şi 12 zile. A fost al 36-lea său sezon la profesionişti.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.