Organizatorul celei mai mari competiţii de atletism din România, Valeria Răcilă van Groningen, a declarat, marţi, că a vorbit cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi că nu crede că aceasta va renunţa la Maratonul Internaţional Bucureşti. Declaraţia a fost făcută în contextul în care Valeria Răcilă van Groningen a afirmat că şi-ar dori ca traseul competiţiei să ajungă şi pe bulevardul Kiseleff, iar în trecut Gabriela Firea s-a pronunţat împotriva blocării acestei artere pentru diverse evenimente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Traseul e acelaşi de anul trecut, încercăm anul viitor, fiind a zecea ediţie să facem un traseu de 42 de kilometri. Sperăm ca autorităţile să ne înţeleagă. Sperăm să ajungem şi pe Kiseleff, unde străinii pot admira şi acea parte de oraş. Nu am discutat despre acest lucru cu noul primar încă. I-am scris o scrisoare, dar doamna Firea este foarte ocupată. Încercăm să avem o întâlnire cu dânsa până la marton sau după. Cred că este foarte important să avem maraton în Bucureşti, suntem parteneri cu Primăria Capitalei, este un eveniment al Bucureştiului, este vorba despre turism sportiv. Vin oameni din afară şi din punct de vedere economic ar fi bine pentru Bucureşti. Am vorbit puţin cu doamna Firea şi nu cred că va renunţa la Maratonul Bucureşti, pentru că este o competiţie internaţională foarte mare. Am muncit mult timp pentru a ajunge la nivelul acesta. Din 2008 s-a dezvoltat foarte mult sportul de masă în România, sunt din ce în ce mai multe competiţii de alergare, concursuri de bicicletă. Ar fi o greşeală. Cred că fiecare capitală europeană are un maraton internaţional şi nu ar fi bine să facă lucrul acesta. Până acum nu am întâmpinat nicio problemă, protocolul este semnat, sperăm să fie bine. Cred că doamna Firea înţelege că este un eveiment important al Bucureştiului", a declarat preşedintele Bucharest Running Club Association, organizatorul competiţiei.

Fosta campioană olimpică la canotaj, Valeria Răcilă, încearcă să înscrie Maratonul Internaţional Bucureşti în cea de-a treia categorie: “Anul acesta am invitat preşedinţii de la AIMS (n.r. – Asociaţia Maratoanelor Internaţionale) şi IAAF (n.r. – Federaţia Internaţională de Atletism) pentru că anul viitor am dori să devenim bronze label (n.r. – a treia categorie a maratoanelor internaţionale) şi pentru acest lucru sunt nişte criterii. Trebuie să avem sportivi de elită din cinci ţări, cu timpi buni, control antidoping. Dar îndeplinim aceste criterii, pentru că noi am organizat maratonul conform regulilor AIMS şi IAAF. Cred că ne încadrăm”.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a interzis în vara acestui an o serie de manifestări sportive care erau organizate pe Şoseaua Kiseleff din Capitală, care era închisă traficului rutier în zilele de week-end. 

Alături de Viorica Susanu, Valeria Răcilă van Groningen a vizitat International British School şi Colegiul Economic A.D. Xenopol. “Anul trecut au fost 13.000 de participanţi şi sperăm ca anul acesta să-l depăşim. Sperăm ca şi anul acesta numărul participanţilor să crească cu 20 la sută, ca de fiecare dată. Am venit la această şcoală cu prietena mea Viorica Susanu, care a participat la foarte multe ediţii ale maratonului şi încercăm să le explicăm copiilor cât de important este sportul şi să vină în număr cât mai mare. Această şcoală a participat cu un număr mare de elevi de fiecare dată. De aceea am zis că merită să prezentăm evenimentul aici”, a mai spus preşedintele BRCA.

Fosta campioană olimpică la canotaj, Viorica Susanu, caută o colegă pentru proba de ştafetă a Maratonului Bucureşti. “Voi alerga ca de fiecare dată, vom face un echipaj de ştafetă alături de colegele mele. Ne mai trebuie al patrulea om, voi fi alături de Doina Ignat şi Camelia Lupaşcu. O aveam în echipă şi pe colega noastră Georgeta Andrunache dar acum are probleme la un genunchi. De aceea suntem în căutarea unei campioane pentru a completa această ştafetă”, a spus Susanu.

Ediţia a 9-a a Maratonului Internaţional Bucureşti va avea loc în perioada 8-9 octombrie, cele mai multe curse având startul programat în faţa Palatului Parlamentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.