Omul de afaceri din Singapore, de origine indiană, Anil Murthy, a fost revocat din funcţia de preşedinte al Valencia CF de către consiliul de administraţie al clubului, a anunţat luni echipa din Valencia într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul de Administraţie consideră că este necesară o schimbare de lider pentru a recâştiga credibilitatea în rândul suporterilor pentru a readuce Valencia CF pe drumul succesului. Acesta este motivul pentru care Anil Murthy încetează să mai fie preşedintele şi angajatul Valencia CF cu efect imediat”, a anunţat clubul în comunicatul său de presă.

În aceeaşi declaraţie, clubul din Valencia a anunţat numirea lui Sean Bai, anterior director al Academiei din Valencia CF, în funcţia de director general interimar. În aşteptarea unui nou preşedinte, acesta va fi responsabil cu gestionarea treburilor de zi cu zi ale clubului la nivel sportiv, sub controlul consiliului de administraţie.

În cursul lunii aprilie, mai multe înregistrări făcute publice de ziarul sportiv din Valencia Superdeporte au arătat că Murthy a făcut remarci foarte critice la adresa federaţiei spaniole, a propriilor jucători, suporteri şi foşti manageri.

"Consiliul de administraţie doreşte să se asigure că acest conţinut al conversaţiilor dintre Anil Murthy şi terţi care s-au scurs în presă reflectă doar opinia personală a lui Anil Murthy şi nu cea a Valencia CF. Valencia CF se disociază de aceste opinii”, a spus clubul în comunicatul său de presă de luni.

Pe 21 mai, peste zece mii de suporteri s-au adunat în faţa stadionului în timpul meciului echipei lor împotriva Celta Vigo (2-0) din a 38-a şi ultima zi a ligii, pentru a protesta faţă de conducerea acţionarului majoritar al clubului, Peter Lim, şi a preşedintelui Anil. Murthy. Deja în decembrie anul trecut, peste 15.000 de persoane şi-au exprimat nemulţumirea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.