Simona Halep a fost învinsă de spaniola Paula Badosa (locul 80 WTA), scor 1-6, 6-4, 6-3, în primul tur la Miami Open şi după o oră şi 58 de minute de joc. Aceasta a fost prima partidă jucată de Halep după 569 de zile şi după ce a fost depistată pozitiv şi suspendată. În setul doi, Simona a acuzat o durere la umărul drept.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI L'Equipe: Halep a arătat că este în formă, dar dificultăţile sale la serviciu au condamnat-o în faţa Paulei Badosa
CITEȘTE ȘI Simona Halep îi răspunde Carolinei Wozniacki: „Nu a fost dopaj, nu sunt o trişoare”

Simona a revenit la Miami, în aclamaţiile fanilor români, încrezătoare şi zâmbitoare. Aşa cum a declarat în repetate rânduri, ea nu avea nicio aşteptare, ci doar voia să vadă cum simte jocul, după o lungă pauză.

În setul trei, Simona a început să dea semne de frustrare şi nervozitate, iar la 1-1, Badosa a reuşit break-ul, după ce Halep a făcut un game slab, cu multe greşeli.

Românca a recuperat game-ul la 2-2, însă imediat a recuperat Badosa, care a dus scorul la 3-2. Şi Badosa a acuzat dureri la gleznă, dar s-a impus în cele din urmă, scor 6-3, după mai multe erori ale Simonei şi după 31 de minute.

 

Accederea în turul doi este recompensată cu 34.500 de dolari şi 35 de puncte WTA, iar prezenţa în primul tur cu 23.250 de dolari şi 10 puncte WTA.

În turul doi, Paula Badosa va evolua cu locul doi mondial, belarusa Arina Sabalenka.

 

UPDATE

Simona Halep a început setul doi câştigând pe propriul serviciu, însă Badosa a reuşit break-ul la 1-1 şi a preluat conducerea. În final, Badosa a câştigat setul cu 6-4, după 50 de minute de joc.

La 5-4, în setul doi, Halep a avut nevoie de intervenţia fizioterapeutului, ea acuzând o durere la umărul drept.

UPDATE

Întâmpinată cu aplauze de fanii români aflaţi la teren, Simona Halep a reuşit break-ul la 1-1 şi a preluat conducerea meciului, reuşind să se impună în primul set cu 6-1, după 38 de minute.

 

La meci este prezent şi iubitul Paulei, jucătorul grec de tenis Stefanos Tsitsipas.

Simona Halep a intrat pe teren în culorile drapelului României, având o bluză de culoare galbenă, pe deasupra echipamentului albastru, iar geanta fiind de culoare roşie.

 Here for it

Simona Halep makes her return to the Hologic WTA Tour as she takes on Paula Badosa in R1 of the @MiamiOpen! pic.twitter.com/GDoPi1SsD4

ŞTIREA INIŢIALĂ

Halep a primit un wild-card la turneul de la Miami, în timp ce Paula Badosa este pe locul 80 în clasamentul WTA.

Simona Halep, care începe de la zero în clasamentul WTA, a jucat de două ori cu Paula Badosa şi a câştigat ambele confruntări.

Ultimul meci jucat de Simona Halep a avut loc pe 29 august 2022, la US Open, când a fost eliminată din turul 1 de ucraineanca Daria Snigur.

Participarea de anul acesta reprezintă a opta prezenţă a Simonei Halep la turneul de la Miami, unde a obţinut 21 de victorii şi a ajuns de doua ori până în semifinalele competiţiei, în 2015 şi 2019.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat, la 5 martie, reducerea suspendării Simonei Halep de la patru ani la nouă luni. Conform TAS, perioada de suspendare a româncei a expirat la 6 iulie 2023, adică în urmă cu aproximativ opt luni. Însă abia acum fostul lider WTA poate reveni în competiţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.