Echipa de handbal feminin SCM Craiova a câştigat vineri, pe teren propriu, şi în premieră, Cupa EHF, după ce a învins formaţia norvegiană Vipers Kristiansand, cu scorul de 30-25 (19-12), în manşa retur a finalei competiţiei. Mii de fani au aplaudat echipa craioveană la finalul partidei. Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a transmis, vineri, după ce SCM Craiova a câştigat Cupa EHF la feminin, că este prima cupă din trei posibile, cu referire la CSM Bucureşti, la Turneul F4 al Ligii Campionilor, şi la Potaissa Turda, în finala Challenge Cup. La rândul ei, portarul echipei, Iulia Dumanska, a declarat că nu a crezut că, începând din turul III al competiţiei se va ajunge până la trofeu, şi că reuşita este ”ceva de nedescris”. Antrenorul Bogdan Burcea a mulţumit echipei şi fanilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Alexandru Dedu, preşedinte FR Handbal, după ce SCM Craiova a câştigat Cupa EHF: Prima cupă din trei posibile
CITEȘTE ȘI Iulia Dumanska, portar SCM Craiova: Este ceva de nedescris, sunt foarte fericită şi mândră de echipa mea

Peste 3.500 de spectatori au încurajat echipa craioveană şi au oferit un spectacol unic în faţa favoritelor. La ora transmiterii acestei ştiri este aşteptată ceremonia de premiere, în condiţiile în care şi în afara sălii se află un public numeros, care a urmărit partida pe un ecran de mari dimensiuni.

În tur, Vipers s-a impus cu scorul de 26-22 (12-10), astfel că la general, scorul este de 52-51 în favoarea SCM Craiova, care cucereşte astfel trofeul.

SCM Craiova s-a calificat în premieră în finală, după 23-22 şi 18-18 cu Kastamonu (Turcia), iar Vipers a trecut de Viborg HK (31-34 şi 29-23). În sferturi, SCM a eliminat formaţia rusă Lada Togliatti (23-25 şi 26-23), în timp ce Kastamonu a trecut de HC Zalău (28-29 şi 27-24).

HC Zalău s-a calificat în sferturi de pe locul 2 în grupa D (8 puncte), obţinute din disputele cu Larvik HK, Hoors HK şi Banik Most, iar SCM Craiova a fost tot pe poziţia a doua (8 puncte) în grupa A, din care au mai făcut parte Brest Bretagne Handball, Kuban Krasnodar şi Randers HK.

SCM Craiova a jucat finala Cupei EHF după ce a început competiţia în turul 3, în care a eliminat formaţia ungară DVSC Debrecen.

Deţinătoarea trofeului este formaţia rusă Rostov-Don, care în această stagiune joacă în Liga Campionilor.

O echipă românească feminină a revenit în finala Cupei EHF (fostă IHF), după 25 de ani, în 1993 Rapid Bucureşti cucerind trofeul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.