Formaţia Real Madrid a câştigat, sâmbătă, pentru a 13-a oară Liga Campionilor, a treia oară consecutiv, învingând în finala disputată la Kiev echipa Liverpool, scor 3-1. Zinedine Zidane este primul antrenor care obţine trei trofee europene consecutiv. Cristiano Ronaldo, primul fotbalist din istorie care câştigă de cinci ori Liga Campionilor. Căpitanul echipei Real Madrid, Sergio Ramos, a primit trofeul Ligii Campionilor de la preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin. Fotbalistul galez al echipei Real Madrid, Gareth Bale, a fost desemnat jucătorul finalei Ligii Campionilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Gareth Bale, jucătorul finalei Ligii Campionilor
CITEȘTE ȘI Căpitanul echipei Real Madrid, Sergio Ramos, a primit trofeul Ligii Campionilor de la preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin
Un fan a intrat pe teren în timpul finalei Ligii Campionilor - VIDEO
CITEȘTE ȘI Un fan a intrat pe teren în timpul finalei Ligii Campionilor - VIDEO

Golurile au fost marcate de Karim Benzema ’51 şi Gareth Bale ’64, ‘83 pentru Real Madrid, respectiv Sadio Mane ’55 pentru Liverpool.

1-0: Benzema  a înscris profitând de o greşeală imensă a portarului Loris Karius, care după ce a reţinut mingea a aruncat-o exact în direcţia în care se afla fotbalistul echipei madrilene la doar un metru de el.

1-1: Mane a împins mingea în poartă din doi metri, după o deviere cu capul a lui Dejan Lovren, după un corner.

2-1: Bale a înscris spectaculos, din foarfecă, după o centrare a lui Marcelo.

3-1: Bale a marcat cu un şut din afara careului, profitând de o nouă greşeală a lui Karius.

În minutul 43, un gol al echipei Real Madrid a fost anulat pentru ofsaid.

Mohamed Salah (Liverpool) şi Dani Carvajal (Real Madrid) s-au accidentat în prima repriză şi au părăsit terenul plângând.

Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal (Nacho ’37), Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos – Isco (Bale ’61) – Benzema (Asensio ’89), C. Ronaldo. Antrenor: Zinedine Zidane

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Henderson, Milner (Can ’83), Wijnaldum – Salah (Lallana ’31), Firmino, Mane. Antrenor: Jurgen Klopp

Meciul a fost arbitrat de sârbul Milorad Mazici, ajutat de asistenţii Nenad Djokic şi Danilo Grujic şi de adiţionalii Milovan Ristic şi Dalibor Djurdjevic. Arbitru de rezervă a fost francezul Clement Turpin.

În ediţia 2017/2018 a Ligii Campionilor, Real Madrid s-a clasat pe locul doi în grupa H, în optimi a trecut de Paris Saint-Germain, în sferturi de Juventus Torino, iar în semifinale de Bayern Munchen.

Liverpool a câştigat grupa E a competiţiei, în optimi a trecut de FC Porto, în sferturi de Manchester City, iar în semifinale de AS Roma.

 

Real Madrid va juca pentru Supercupa Europei la 14 august, contra formaţiei Atletico Madrid, deţinătoarea Ligii Europa.

UPDATE - Gareth Bale a marcat încă un gol în minutul 83 

UPDATE - Au marcat: Karim Benzema ’51, Gareth Bale ‘64 / Sadio Mane ‘55 1-0:

Benzema a înscris profitând de o greşeală imensă a portarului Loris Karius, care după ce a reţinut mingea a aruncat-o exact în direcţia în care se afla fotbalistul echipei madrilene la doar un metru de el.

1-1: Mane a împins mingea în poartă din doi metri, după o deviere cu capul a lui Dejan Lovren, după un corner.

2-1: Bale a înscris spectaculos, din foarfecă, după o centrare a lui Marcelo.

UPDATE - Mohamed Salah (Liverpool) a părăsit terenul în lacrimi, în minutul 31. El a fost înlocuit cu Adam Lallana.

FOTO: uefa.com
FOTO: uefa.com

Şi Dani Carvajal, de la Real Madrid, s-a accidentat, în minutul 35. El a ieşit de pe teren plângând. În locul său a intrat pe teren Nacho.

În minutul 43, un gol al echipei Real Madrid a fost anulat pentru ofsaid.

Cele două echipe evoluează în următoarele formule:

Real Madrid: Keylor Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Isco - Benzema, C. Ronaldo. Antrenor: Zinedine Zidane

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Henderson, Milner, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane. Antrenor: Jurgen Klopp

Meciul este arbitrat de sârbul Milorad Mazici, ajutat de asistenţii Nenad Djokic şi Danilo Grujic şi de adiţionalii Milovan Ristic şi Dalibor Djurdjevic. Arbitru de rezervă este francezul Clement Turpin.

Înainte de startul partidei, artista britanică Dua Lipa a susţinut un recital.

FOTO: uefa.com
FOTO: uefa.com

Real Madrid luptă pentru a câştiga Liga Campionilor pentru a 13-a oară, a treia oară consecutiv, iar Liverpool se află în faţa celui de-al şaselea titlu în principala competiţie europeană. "Cormoranii" au obţinut ultimul trofeu în 2005.

Ambasadorul finalei de la Kiev este fostul internaţional ucrainean Andrei Şevcenko.

FOTO: UEFA
FOTO: UEFA
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.