Echipa greacă Olympiakos Pireu a învins miercuri seara, la Atena, scor 1-0 după prelungiri, formaţia italiană AC Fiorentina, în finala Conference League. Este primul trofeu european intercluburi din istoria fotbalului elen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - 

Învingătorii au primit trofeul.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

ŞTIREA INIŢIALĂ

Olympiakos a început cu un şut al lui Podence, în minutul 3, respins de Terraciano, iar Milenkovic a reuşit să înscrie în minutul 9, însă golul a fost anulat după verificarea VAR, pentru ofsaid.

În minutul 38 Bonaventura a centrat, Kouame a recentrat cu capul, dar Nico Gonzalez a ratat şutul. Totul a pornit de la o intervenţie greşită a lui Tzolakis. La faza următoare Terraciano a respins din faţa lui EL Kaabi, doborându-l la pământ pe atacantul marocan, dar nu a fost fază de penalti şi la pauză s-a intrat fără gol marcat. Kouame a şutat din careu în minutul 69, dar Tzolakis a respins şi tot fără gol s-a încheiat şi repriza secundă, una fără ocazii mari de gol pentru cele două părţi.

Prima ocazie din reprizele de prelungiri a venit de la şutul lui Jovetic, respins greu de Terraciano, în corner. Însă golul a venit în minutul 116, când Hezze a centrat excelent, iar El Kaabi, care nu reuşise nimic până atunci, a înscris cu capul. S-a cerut însă arbitraj VAR pentru o presupusă poziţie de ofsaid a marocanului, dar golul a fost validat şi El Kaabi a ajuns la 16 reuşite în această campanie europeană. Ikone a fost blocat în ultimul moment, în faţa porţii grecilor, în minutul 120+1, şi meciul s-a încheiat cu victoria la limită a echipei Olympiakos, care aduce primul trofeu continental intercluburi pentru fotbalul din Grecia. Antrenorul echipei viola, Vincenzo Italiano, se află la a treia finală consecutivă pierdută cu AC Fiorentina.

OLYMPIAKOS: Tzolakis – Rodinei, Retsos, David Carmo, F. Ortega (Quini 91) - Hezze, Iborra – Podence (Masouras 105+1), Chiquinho (Andre Horta 78), Fortounis (S. Jovetic 73) – El Kaabi (El-Arabi 120+1). ANTRENOR: José Luis Mendilibar

FIORENTINA: Terracciano – Dodo, Milenkovic, Lucas Martinez, Biraghi (Luca Ranieri 91) – Mandragora, Arthur (A. Duncan 74) – Nicolas Gonzalez (Beltran 91), Bonaventura (Barak 82), Kouame (Ikone 82) – Belotti (Nzola 59). ANTRENOR: Vincezo Italiano

Arbitri: Artur Soares Dias – Paulo Soares, Pedro Ribeiro (toţi din Portugalia)

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.