Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, cu privire la meciul Dinamo-Steaua, din Liga II, în jurul orei 19:30, pe aleea de acces din Bulevardul Basarabia, pe timpul afluirii suporterilor oaspeţi, jandarmii au identificat două bagaje abandonate. În interiorul acestora au fost găsite 50 de materiale pirotehnice de tip torţă şi 2 petarde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: În jurul orei 20:00, pe timpul afluirii suporterilor oaspeţi, jandarmii au identificat patru persoane, având asupra lor materiale pirotehnice pe care intenţionau sa le introducă în arena sportivă. În cauză, au fost întocmite actele necesare sesizării organelor de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995, privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare.


De asemenea, o altă persoană, din galeria echipei oaspete, a fost depistată, în zona turnichetelor, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen. În cauză, au fost întocmite actele necesare sesizării organelor de urmărire penală privind fapta de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în conformitate cu prevederile Codului Penal.

ŞTIREA INIŢIALĂ

 

În acest sens, materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării şi predării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare.



De asemenea, pe timpul accesului în complexul sportiv al suporterilor oaspeţi, au fost exercitate presiuni asupra dispozitivului de jandarmi, motiv pentru care a fost nevoie de folosirea graduală a forţei şi a mijloacelor din dotare.

Jandarmeria Capitalei anunţă că va executa controale preventive asupra persoanelor şi autovehiculelor, cu scopul de a evita introducerea în arena sportivă a materialelor interzise de cadrul normativ actual.

Meciul din play-off-ul Ligii II are loc de la ora 20.30, pe Arena Naţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.