Un avocat din Timişoara, Paul Ciucur, este primul român care a fost numit membru în cadrul Tribunalului Disciplinar al Federaţiei Internaţionale de Atletism, un organism care are sediul la Monaco.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul timişorean Paul Ciucur, primul român care a fost numit membru al Tribunalului Disciplinar al Federaţiei Internaţionale de Atletism, cu sediul la Monaco, a declarat pentru News.ro că încă din anul 2014 are colaborări cu Federaţia Română de Fotbal (FRF)  şi cu Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD).

"Din momentul în care am început colaborările cu FRF şi ANAD în anul 2014, colaborări pe care le preţuiesc extraordinar, s-au înmulţit exponenţial cazurile pe care le-am susţinut ca avocat la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne. Această expunere, precum şi avantajul cunoaşterii limbilor străine relevante, au condus la recomandarea mea în cadrul acestui tribunal, recomandare care, deşi m-a surprins, m-a bucurat nespus. A urmat o procedură riguroasă de <vetting> (n.r. - verificare), în urma căreia am fost desemnat, alături de alţi 20 de membri din Europa”, a declarat avocatul Paul Ciucur.

Potrivit lui Paul Ciucur, Tribunalul Disciplinar al Federaţiei Internaţionale de Atletism se va reuni cel mai devreme în luna ianuarie a anului viitor. Din Europa au fost aleşi 21 de membri, cei mai mulţi fiind din Marea Britanie şi Olanda, câte trei. Din zona de est a continentului sunt doar Paul Ciucur şi trei membri, din Cehia, Rusia şi Ucraina. Din componenţa tribunalului mai fac parte câte şapte reprezentanţi ai Africii şi Asiei, câte cinci din America de Sud şi Oceania şi nouă din America de Nord.

Toţi cei care au fost numiţi acum au un mandat până în septembrie 2019, când are loc un nou congres al Federaţiei Internaţionale de Atletism. După acel congres, mandatele celor care fac parte din Tribunalul Disciplinar vor fi de patru ani.

"Mă onorează atât recomandarea de a face parte din această comisie precum şi alăturarea unui grup de experţi în dreptul sportului recunoscuţi international. Am primit o oportunitate incredibilă de a mă dezvolta profesional, într-un for disciplinar care are foarte mare greutate. Spre exemplu, acest tribunal a interzis Rusiei participarea la Jocurile Olimpice, decizie cu efecte şi implicaţii majore. Aştept cu nerăbdare să-mi încep activitatea efectivă în cadrul acestui for”, a spus avocatul timişorean.

Paul Ciucur a absolvit Facultatea de Drept din Timişoara în anul 2009, când a devenit şi membru al Baroului Timiş. În 2011 a absolvit masteratul la aceeaşi instituţie, iar în anul 2013, studiile postuniversitare la Universitatea din Strasbourg. Avocatul este şi autorul principal al Monografiei Dreptului Sportului Românesc.

Ciucur deţine şi funcţia de vicepreşedinte al comisiilor juridice şi antidoping din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.