Preşedintele rus Vladimir Putin a acordat cetăţenia rusă pugilistului american Kevin Johnson şi jucătorului canadian de hochei pe gheaţă Brendan Leipsic, potrivit unui decret publicat marţi pe site-ul guvernului rus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ziarul rusesc Izvestia a relatat în septembrie că boxerul la categoria grea Johnson i-a cerut lui Putin cetăţenia rusă, la scurt timp după ce a adoptat numele rusesc Vladimirovici - o decizie pe care a declarat că a luat-o în onoarea liderului rus.

Leipsic, care a fost concediat de Washington Capitals în 2020 după ce a făcut comentarii misogine şi remarci nepotrivite despre alţi jucători, a jucat de atunci pentru echipe de hochei pe gheaţă din Rusia. În iulie, presa rusă a relatat că acesta i-a scris lui Putin pentru a-i cere cetăţenia.

Rusia a acordat anterior cetăţenia mai multor celebrităţi occidentale care au solicitat-o şi au vorbit public în sprijinul Rusiei, inclusiv actorul american Steven Seagal şi actorul francez Gerard Depardieu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.