Ciclistul belgian Tijl De Decker, câştigător al Paris-Roubaix Tineret în primăvară, a murit, vineri, la vârsta de 22 de ani, la două zile după un accident la antrenament, a anunţat echipa sa, Lotto-Dstny.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu mare tristeţe anunţăm decesul lui Tijl De Decker, în urma accidentului suferit miercuri la antrenament. Echipa are inima frântă de această veste şi trimite toată dragostea şi gândurile familiei şi celor dragi lui Tijl în aceste momente incredibil de dificile", a scris echipa în social media.

De Decker s-a ciocnit violent de partea din spate a unei maşini în timpul unei sesiuni de antrenament. El a fost transportat la spitalul din Lierre (Anvers), unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale înainte de a fi transferat la Spitalul Universitar din Anvers. El a fost plasat în comă indusă.

Câştigător de etapă în Turul Taiwanului la începutul acestui an şi în Turul Alsaciei în iulie, tânărul belgian se făcuse remarcat prin victoria la Paris-Roubaix la categoria U23. El a semnat un contract profesionist cu Lotto-Dstny la începutul lunii iulie.

Vineri, cicliştii vor evolua cu banderolă neagră pe braţ în etapa a treia a Turului Beneluxului, în semn de omagiu pentru coechipierul lor decedat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.