Un aparat de respiraţie artificială fără ventilator a fost creat în mai puţin de o săptămână cu sprijinul echipei de Formula 1 Mercedes, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La acest proiect au lucrat specialişti de la University College London Hospitals (UCLH) şi ingineri de la echipa germană de Formula 1, cu sediul la Brackley, Marea Britanie.

Aparatul Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) este deja testat în spitale şi poate furniza oxigen pacienţilor fără a avea nevoie de un ventilator mecanic. Trei aparete au fost livrate spitalelor londoneze şi 40 către UCLH. Dacă testele vor avea rezultat pozitiv, până la 1.000 de astfel de dispozitive vor fi produse pe zi de Mercedes-AMG High Performance Powertrains, divizia care construieşte motoarele monoposturilor echipei de Formula 1.

CAP a primit deja avizul agenţiei de specialitate din carul Ministerului britanic al Sănătăţii, Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA).

Şi în China şi în Italia sunt folosite aparate asemănătoare în tratamentul bolnavilor de Covid-19.

În acelaşi timp, un consorţiu în care sunt implicaţi giganţi ai industriei şi tehnologiei din Marea Britanie va produce 10.000 de ventilatoare clasice pentru sistemul de sănătate britanic.

Din "VentilatorChallengeUK" fac parte Airbus, BAE Systems, Ford, Rolls-Royce şi Siemens.

Modelul care va fi fabricat de săptămâna viitoare nu are încă avizul MHRA.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.