UEFA a atribuit, marţi, Marii Britanii şi Irlandei organizarea Euro-2028, în timp ce organizarea Campionatului European de fotbal din 2032 a fost primită de Italia şi Turcia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două candidaturi, oficializate în cadrul unei scurte ceremonii de către preşedintele organismului european Aleksander Ceferin, vor succeda Germaniei în calitate de gazdă a Euro 2024 (14 iunie-14 iulie) şi confirmă tendinţa de organizare în comun a marilor competiţii sportive, care este singura modalitate pentru multe ţări de a le găzdui.

De la Wembley din Londra la City Stadium din Manchester, trecând prin St James Park din Newcastle, Hampden Park din Glasgow, Dublin Arena, National Stadium din Cardiff şi Casement Park din Belfast, cele zece stadioane pentru 2028 sunt bine cunoscute şi multe dintre ele sunt deja legendare, atât pentru fotbal, cât şi pentru rugby, relatează AFP.

Detaliile organizării turneului din 2032 sunt mai puţin cunoscute, Italia şi Turcia au făcut campanie separată mult timp înainte de a-şi uni forţele la sfârşitul lunii iulie.

În timp ce Cupa Mondială de fotbal îşi va dubla dimensiunea începând din 2026, cu 48 de echipe în competiţie, Campionatul European a păstrat din 2016 o fază finală cu 24 de echipe, cu 51 de meciuri de organizat, faţă de 104 pentru o Cupă Mondială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.