Un raport comandat de UEFA estimează între 2,5 şi 3 miliarde de euro pe parcursul a patru ani deficitul federaţiilor europene dacă va fi adoptat controversatul plan FIFA de revizuire a calendarului internaţional, a aflat AFP dintr-o sursă internă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UEFA a prezentat marţi rezultatele acestui studiu liderilor celor 55 de federaţii membre. Acest raport nu ia în considerare posibilul deficit suplimentar pentru campionatele naţionale, precizează Le Monde şi L'Équipe, care au dezvăluit conţinutul documentului.

Confederaţia europeană este împotriva reformei calendarului internaţional apărat de FIFA, care are în vedere organizarea Cupei Mondiale la fiecare doi ani începând cu 2028, în locul ritmului obişnuit de patru ani. La aest fel de protest s-au alăturat reprezentanţi ai campionatelor naţionale din întreaga lume, jucători şi suporteri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.