Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis sancţiunile în cazul incidentelor şi neregulilor de la meciul din 27 noiembrie AEK Atena – Ajax Amsterdam, scor 0-2, din grupele Ligii Campionilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, clubul AEK Atena a fost amendat cu 80.000 de euro şi va disputa fără public următoarele două partide de pe teren propriu din cupele europene.

De asemenea, gruparea greacă riscă să fie exclusă un sezon din cupele europene. Această pedeapsă este suspendată pe o perioadă de probă de doi ani.

Clubul AEK Atena era vizat de proceduri disciplinare pentru aruncarea de obiecte, folosirea de dispozitive pirotehnice, incidente în public, pătrunderea suporterilor pe teren, lacune în organizare, afişarea unui banner interzis şi blocarea scărilor.

O sticlă incendiară a fost aruncată de fanii greci către rivalii olandezi, pe Stadionul Olimpic din Atena, înaintea meciului din noiembrie dintre AEK şi Ajax Amsterdam, din etapa a V-a a Grupei E a Ligii Campionilor. Din fericire, proiectilul nu şi-a atins ţinta, căzând la o mică distanţă de sectorul oaspeţilor. Totodată, petarde au fost detonate pe arenă. La rândul lor, suporteri ai echipei Ajax s-au bătut cu forţele de ordine. În urma incidentelor au fost răniţi şase suporteri ai echipei Ajax şi trei poliţişti.

Ajax s-a impus cu 2-0 la Atena, în faţa formaţiei AEK, şi a obţinut calificarea în optimile de finală ale competiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.