Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis sancţionarea cluburilor Glasgow Rangers şi Levski Sofia din cauza rasismului fanilor la meciuri din preliminariile Ligii Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca urmare a partidei Rangers – St Joseph’s FC, scor 6-0, din data de 18 iulie, din manşa secundă a primului tur preliminar al Ligii Europa, gazdele au primit sancţiuni din cauza scandărilor rasiste ale fanilor. Astfel, Rangers va disputa următoarea partidă de pe teren propriu cu stadionul parţial închis (cel puţin 3.000 de locuri). În plus, în sectoarele închise va fi afişat un banner cu mesajul “#EqualGame”.

După meciul MFK Ružomberok - Levski Sofia, din 11 iulie, scor 0-2, din prima manşă a turului întâi preliminar, oaspeţii au fost vizaţi de proceduri disciplinare pentru un banner rasist şi pentru că echipa a primit cel puţin cinci cartonaşe. Gruparea bulgară a fost sancţionată cu disputarea următorului meci de acasă cu stadionul parţial închis (cel puţin 3.000 de locuri). În plus, în sectoarele închise va fi afişat un banner cu mesajul “#EqualGame”. Pentru cantonaşele primite, Levski a fost amendată cu 4.500 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.