UEFA a anunţat vineri că a decis să introducă sistemul VAR şi la Campionatul European U21 din România şi Georgia. VAR-ul va fi utilizat începând cu faza sferturilor de finală ale competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UEFA a dat astfel un răspuns după erorile de arbitraj din meciul Franţa – Italia, din cadrul grupei D de la Euro U21, meci încheiat cu scorul de 2-1 pentru francezi, dar şi greşeli de arbitraj comise de olandezul Allard Lindhout. Italienii au reclamat un henţ în careul francez, rămas nesancţionat; faultul de la faza din care a pornit golul victoriei francezilor şi nevalidarea golului egalizator marcat de Bellanova.

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Gabriel Gavrina a declarat vineri că datorită importanţei jucătorilor prezenţi şi a faptului că semifinalistele competiţiei se califică direct la Jocurile Olimpice de la Paris, Campionatul European U21 nu mai poate fi considerat o simplă competiţie de tineret şi că la UEFA a existat o evaluare incorectă a impactului unei competiţii atât de importante.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.