UEFA a anulat turneul final al Campionatului European rezervat jucătorilor sub 19 ani, programat în Irlanda de Nord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, turneul trebuai să aibă loc între 19 iulie şi 1 august, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. UEFA plănuia, în iunie, ca meciurile să se joace în două etape, faza grupelor între 7 şi 14 octombrie şi faza finală, în perioada 11-14 noiembrie.

Forul european a mai amânat o dată competiţia, în august, stabilind ca meciurile din grupe să se joace în noiembrie şi semifinalele, finala şi play-off-ul pentru CM, în martie 2021, iar în septembrie a decis ca tot turneul final să aibă loc în martie 2021, în sistem eliminatoriu.

Pentru că situaţia sanitară nu numai că nu se îmbunătăţeşte, ci se înrăutăţeşte, UEFA a anulat competiţia.

Euro U19 era criteriu de calificare pentru Cupa Mondială Under 20, de anul viitor, din Indonezia. În urma anulării turneului final, care urma să stabilească echipele europene prezente la CM, UEFA a hotărât să trimită cele cinci echipe în Indonezia pe baza coeficientului ţărilor. Astfel, Anglia, Franţa, Olanda, Italia şi Portugalia vor merge la competiţia programată între 20 mai şi 12 iunie 2021.

Ediţia 2021 a Campionatului European Under 19 ar urma să aibă loc în România, între 30 iunie şi 13 iulie 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.