Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, s-a calificat, în premieră, vineri seară, în grupele Basketball Champions League, după ce a învins campioana Elveţiei, Fribourg Olympic, scor 77-64 (38-41), în finala turneului preliminar din Grecia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Guzman 17, Richard 16 punte, Stewart 13, Stipanovic 10, Katic 10, pentru U BT Cluj, respectiv Cotture 14, pentru Fribourg. 

În primul meci din cadrul turneului elen, campioana României a învins formaţia finlandeză Vilpas Vikings, scor 106-97, iar în cel de-al doilea gazdele de la Peristeri BC, cu 84-74.

Fribourg Olympic a intrat direct în semifinalele turneului şi a trecut de KK Split, scor 76-67, pentru un loc în finală.

U BT Cluj a participat pentru a patra oară în preliminariile BCL, începând din 2016, şi este prima dată când atinge faza grupelor. La turneul din Grecia din acest an, campioana României nu a beneficiat de aportul a trei jucători de bază, accidentaţi, adică Brandon Brown, Giordan Watson şi Nandor Kuti.

O singură echipă românească a mai ajuns în grupele BCL, CSM Oradea, în stagiunea 2016-2017, însă fără a trece mai departe.

După încheierea preliminariilor BCL din acest sezon, în plan intern, pentru U BT Cluj urmează Supercupa României, cu CSO Voluntari, în 22 septembrie, Cupa României (primul tur, între 24-28 septembrie), iar Liga Naţională va debuta în 2 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.