Trupul neînsufleţit al fostei campioane la atletism Iolanda Balaş-Soter a fost depus, sâmbătă, la sediul Federaţiei Române de Atletism, unde va rămâne până duminică, la ora 15.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă au fost prezenţi la sediul FR Atletism, pentru a omagia pe Iolanda Balaş-Soter, Violeta Beclea, Oana Pantelimon, Mihai Covaliu şi Vali Caciureac. De asemenea, au fost depuse coroane din partea Federaţiei Române deAtletism, Federaţiei Române de Scrimă, Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi CS Rapid.

Preşedintele FR Atletism, Sandu Ion, şi membrii acestui for nu au putut fi prezenţi deoarece participă în această perioadă la Cupa Europei de Aruncări, la Arad, eveniment la care este prezent şi ucraineanul Serghei Bubka. Sandu Ion a declarat, vineri, pentru News.ro, că Bubka se va deplasa la Bucureşti pentru înmormântarea Iolandei Balaş.

Conform programului iniţial, fanii ar fi putut să îi aducă un ultim omagiu Iolandei Balaş la sediul FR Atletism astăzi, în intervalul 13.00 - 16.00. Familia campioanei a decis însă ca trupul neînsufleţit să rămână la sediul federaţiei până duminică, la ora 15.00, astfel încât să aibă posibilitatea să îi aducă un ultim omagiu cât mai mulţi iubitori ai sportului. 

Duminică, la ora 15.00, corpul neînsufleţit al Iolandei Balaş-Soter va fi dus la Capela Cimitirului Militar Ghencea 1. 

Ceremonia de înmormântare va avea loc, luni, cu începere de la ora 12.00.

Iolanda Balaş-Soter a decedat, vineri, la ora 15.10 la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Capitală, din cauza unei suferinţe severe, a declarat pentru News.ro, directorul medical, dr. Dana Safta.

Iolanda Balaş a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Roma din 1960 şi la ediţia următoare de la Tokyo, în proba de săritură în înălţime.

În carieră, ea a stabilit 14 recorduri mondiale, de la 1,75 la 1,91, între 1956 şi 1961.

În palmaresul ei mai figurează două medalii de aur, la Campionatele Europene de atletism de la Stockholm în 1958 şi Belgrad în 1962, precum şi o medalie de argint la CE de la Berna în 1954.

Iolanda Balaş s-a retras din activitatea competiţională în anul 1967, ca urmare a unei accidentări la tendonul lui Ahile al piciorului de bătaie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.