Trofeul Henri Delaunay, care îi va fi decernat câştigătoarei Campionatului European din 2020, va fi expus la Arena Naţională din Bucureşti, vineri, de la ora 13.00, informează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accesul publicului va fi liber, iar fanii vor avea posibilitatea să se fotografieze alături de cupa originală, din argint masiv.

Primii 2020 de vizitatori vor primi un bilet de tombolă, iar a doua zi, prin tragere la sorţi, vor fi desemnaţi 11 câştigători care vor primi câte un tricou al naţionalei semnat de ambasadorii Euro-2020 la Bucureşti.

Trofeul Henri Delaunay, acordat câştigătoarei Campionatului European de fotbal, poartă numele primului secretar general al UEFA, care a avut ideea organizării unei astfel de competiţii continentale. Henri Delaunay a murit în 1955, cu 5 ani înainte să-şi vadă proiectul pus în practică. Fiul său Pierre a fost desemnat să creeze trofeul care să fie oferit învingătorilor, cu dreptul de a-l păstra timp de 4 ani, până la următoarea ediţie a Campionatului European.

Pentru turneul din 2008 a fost realizată o nouă versiune a cupei, mai impozantă, întrucât vechiul trofeu intrase deja în umbra altor trofee ale UEFA din zona competiţiilor de club continentale. Noua cupă Delaunay este din argint masiv, în greutate de 8 kilograme şi cu o înălţime de 60 centimetri, cu două kilograme mai mult decât vechiul trofeu şi cu 18 centimetri mai înaltă. Soclul de marmură a fost înlocuit cu unul mai mare de argint, iar numele câştigătoarelor sunt acum gravate pe spatele trofeului.

Design-ul iniţial a fost creat de către Casa de bijuterii Chobillon şi cumpărat ulterior de Casa Arthus-Bertrand din Paris. Noul trofeu a fost produs de casa londoneză Asprey, care a mai creat şi Cupa Americii.

Trofeul Delaunay va fi înmânat câştigătoarei Euro-2020 la Londra, după finala de pe stadionul Wembley, în 12 iulie 2020.

Bucureştiul este unul dintre cele 12 oraşe care vor găzdui Campionatul European din 2020. În România vor avea loc trei meciuri ale grupei C, la 14, 18 şi 22 iunie 2020, şi o optime de finală, la 29 iunie 2020. Dacă se va califica la turneul final, naţionala României va fi repartizată în grupa C şi va juca cel puţin două meciuri la Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.