Treizeci şi cinci de ţări, între care şi România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca forurile din Rusia şi Belarus să fie suspendate din federaţiile internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În plus, cele 35 de naţiuni sunt de părere că persoanele cunoscute ca apropiate Rusiei şi Belarusului, inclusiv oficiali guvernamentali, ar trebui să fie înlăturate din posturi cu influenţă în federaţiile sportive internaţionale, cum ar fi comitete de organizare.

De asemenea, se recomandă ca organizaţiile sportive naţionale şi internaţionale să ia în calcul suspendarea transmiterii competiţiilor sportive în Rusia şi în Belarus.

În cazurile în care forurile aleg să permită participarea sportivilor din Rusia şi din Belarus, ar trebui să fie interzisă folosirea drapelelor, emblemelor şi imnurilor celor două ţări şi să nu existe declaraţii sau simboluri ale ţărilor respective. De asemenea, sportivii nu trebuie să concureze pentru cele două ţări.

“Facem apel la federaţiile internaţionale să ţină cont de aceste principii şi îi aplaudăm pe cei care au acţionat deja. Restricţiile ar trebui să fie valabile până când cooperarea sub ordinea internaţională bazată pe reguli va fi din nou posibilă. În plus, reiterăm încurajările pentru comunitatea sportivă internaţională să continue să îşi arate solidaritatea cu poporul ucrainean, inclusiv prin susţinerea continuării şi reconstrucţiei sportului ucrainean unde este posibil”, se menţionează în comunicatul postat de departamentul de stat american pe site-ul său oficial.

Printre semnatarii documentului se numără şi Ministrul Sportului, Eduard Novak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.