Barca tricoloră de dublu rame, cu Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris şi în finala Campionatelor Mondiale de la Belgrad, anunţă COSR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fetele au terminat primele în semifinala din această dimineaţă şi vor lupta pentru o medalie la această probă.

În ziua în care a împlinit 31 de ani, Marius Cozmiuc şi-a făcut cadou a patra calificare la Jocurile Olimpice şi accesul în finala Campionatelor Mondiale de Canotaj de la Belgrad. Alături de Sergiu Bejan, cei doi au câştigat semifinala de la dublu rame şi au trecut linia de sosire înaintea Irlandei şi a Africii de Sud.
 
Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru au calificat barca de dublu vâsle categorie uşoară la Jocurile Olimpice de anul viitor. La Campionatele Mondiale de la Belgrad, canotoarele tricolore au făcut o cursă bună în semifinale unde şi-au atins primul obiectiv la această competiţie, calificarea olimpică. De pe locul 2 în seria semifinală, intre Marea Britanie şi China fetele şi-au câştigat şi biletele pentru finală unde vor lupta pentru medalie.
 
Pentru Ionela Cozmiuc este a treia participare la JO.
 

Team Romania a ajuns la 16 sportivi calificaţi la JO Paris 2024. Delvine Meringor (atletism), David Popovici (înot), Lăcărmioara Perijoc (box), Vlad Stancu (înot), Andrea Mikloş (atletism), Alina Rotaru (atletism), Annaliese Drăgan (gimnastică ritmică), Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă (kaiac-canoe), Cătălin Chirilă (kaiac-canoe), Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel, Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (toţi canotaj).
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.