O tornadă a lovit Luxemburgul, vineri, fenomen soldat cu rănirea a 19 persoane. Tot vineri, în sudul Germaniei, 15 fotbalişti au fost răniţi de fulger, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tornada a lovit comunităţile Pettingen şi Kaerjeng, din sud-vestul Luxemburgului, şi a distrus 100 de case în calea sa.

În estul Franţei, tornada a lovit cu o forţă mai mică, dar potrivit presei locale zeci de acoperişuri au fost distruse şi vehicule au fost avariate în Longwy şi Herserange.

Şi sudul Germaniei a fost afectat de vremea extremă vineri seară. Un fulger a lovit un teren de fotbal din Rosenfeld-Heiligenzimmern, pe care se antrenau 15 jucători. Fotbaliştii au fost răniţi uşor şi au fost transportaţi la spital ca măsură de precauţie.

În Bavaria, miilor de fani care erau prezenţi la un concert în aer liber în Rothenburg li s-a cerut de către poliţie să părăsească zona mai devreme, din cauza vremii. La Neckarsulm, un cort de circ a fost doborât de vânt. Un cal a trebuit să fie eutanasiat, iar alţi 15 cai, dar şi cămile, au fugit. Animalele au fost prinse cu ajutorul poliţiei.

Avertismente de fenomene meteorologice severe au dus în acest weekend la anularea mai multor evenimente în aer liber în Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.