Tom Foley, arbitrul video al finalei Cupei Mondiale de rugby dintre Africa de Sud şi Noua Zeelandă, scor 12-11, a mărturisit că a primit ameninţări cu moartea în social media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unui podcast prezentat de arbitra engleză Sara Fox, Tom Foley a explicat diferitele ameninţări la adresa sa şi a familiei sale: "Lucruri de genul: Sper ca familia ta să moară într-un teribil accident de maşină. O să te vânez şi o să-ţi tai gâtul".

Copiii săi au fost şi ei victime, după ce şcoala lor a primit o scrisoare de ameninţare.

Arbitrul video i-a liniştit însă pe ascultători: "Cele mai multe dintre aceste lucruri sunt acceptabile. Multe dintre ele provin de la luptători din spatele tastaturiii", a explicat el. "Dar când au suficiente informaţii pentru a face din asta o problemă, atunci devine îngrijorător".

De asemenea, el a revenit asupra riscurilor pe care le implică arbitrajul unei finale: "Ştiam că, arbitrând o finală a Cupei Mondiale de rugby între două echipe care au avut atât de mult succes, vom fi criticaţi, indiferent cine a câştigat sau a pierdut. Dar niciunul dintre noi nu s-a gândit că se va ajunge la aşa ceva".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.