Jucătorul de golf Tiger Woods va primi Medalia Prezidenţială a Libertăţii, luni, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Casa Albă, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Woods a câştigat Mastersul în aprilie, primul său astfel de succes după mai mulţi ani marcaţi de probleme de sănătate şi personale care au ameninţat să-i pună capăt carierei.

După victoria obţinută de Woods, Donald Trump a anunţat că îl va decora pe jucătorul de golf.

Medalia Prezidenţială a Libertăţii este cea mai înaltă distincţie civilă a SUA şi este acordată, începând din 1963, persoanelor “care au avut contribuţii excepţionale la siguranţa sau interesul naţional al SUA, la pacea mondială sau în domeniul cultural, sau care au avut alte contribuţii semnificative”.

Tiger Woods este al patrulea jucător de golf care primeşte Medalia Prezidenţială a Libertăţii, după Jack Nicklaus, Arnold Palmer şi primul sportiv de culoare din PGA Tour, Charlie Sifford.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.