Germanul Thomas Bach a fost reales, miercuri, preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru următorii patru ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 67 de ani, Thomas Bach conduce forul olimpic din 2013.

El a fost reales cu 93 din voturi, unul contra şi 4 abţineri, la cea de-a 137-a sesiune desfăşurată în videoconferinţă.

Bach a fost ales pentru prima dată în funcţia de preşedinte al CIO în 2013, fiind al 9-lea deţinător al preşedinţiei. Anterior a fost vicepreşedintele forului, timp de 11 ani, iar ca şi sportiv a fost medaliat cu aur la floretă la JO de la Montreal, în 1976.

”Vă mulţumesc din suflet pentru acest vot copleşitor, plin de încredere! Pentru mine acest lucru este şi mai copleşitor având în vedere numeroasele reforme şi decizii dificile pe care a trebuit să le luăm şi care ne-au afectat pe toţi. Am vrut să fiu preşedinte pentru voi toţi şi aşa voi continua până la finalul celui de al doilea şi ultimul meu mandat. Uşa, urechile şi inima mea rămân deschise pentru fiecare dintre voi. Sper că mă pot baza pe angajamentul, dăruirea şi prietenia voastră în următorii patru ani!”, a declarat Bach după anunţarea rezultatelor votului, citat de COSR.

Thomas Bach va rămâne în istorie drept primul preşedinte al CIO, care a fost ales în funcţie în cadrul unei sesiuni online.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc între 23 iulie şi 8 august, fiind amânate un an din motive pandemice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.