Un teren de baschet în aer liber a fost inaugurat în faţa Sălii Transilvania din Sibiu, în memoria jucătorului Elemer Tordai. Terenul este certificat FIBA, pentru competiţii 3x3, iar investiţia s-a ridicat la circa 100.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Terenul are printre dotări nocturnă, tribune, bănci de rezervă, podium premiere, precum şi căi speciale de acces pentru persoane aflate în scaune cu rotile.

Noua arenă în aer liber a fost construită pe locul destinat unui bar în anii anteriori, iar autorităţile locale şi conducerea sălii sibiene au precizat că iniţial, pe acel teren urma să fie construită o statuie în memoria lui Elemer Tordai.

Fost jucător al echipei CSU Sibiu, dar şi al echipei naţionale, Elemer Tordai a decedat în 2007, în urma unei afecţiuni incurabile.

Noul teren ar urma să fie folosit cu titlu gratuit de către tinerii pasionaţi de baschet, iar închirierea contra cost s-ar putea face doar în condiţii reglementate prin regulamentul de utilizare.

Investiţia de circa 100.000 de euro a fost suportată de Consiliul Judeţean Sibiu, iar autorităţile s-au consultat şi cu reprezentanţii echipei CSU Sibiu, precum şi cu fanii acesteia, constituiţi în Asociaţia ”Al 6-lea jucător”. Lucrările au început spre finalul anului trecut.

Noua arenă va intra şi în circuitul competiţional naţional de baschet 3x3.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.