Sosirea internaţionalului român Ciprian Tătăruşanu la Olympique Lyon a provocat tensiuni în cadrul echipei, portughezul Anthony Lopes, titularul postului de portar sezonul trecut, refuzând prelungirea contractului, informează publicaţia L'Equipe, citată de footmercato.net.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 33 de ani, Ciprian Tătăruşanu nu şi-a prelungit înţelegerea cu FC Nantes, scadentă la finalul sezonului trecut, şi a semnat de curând un contract pe trei ani cu Olympique Lyon, valabil până la 30 iunie 2022.

Portarul naţionalei României a ales Lyon pentru că i s-a promis că va avea ocazia să lupte pentru un loc în primul 11 cu Lopes, titularul incontestabil, sezonul trecut.

"OL este un club care are aceeaşi ambiţie ca mine, deci alegerea era simplă. Ambiţia este de a câştiga pentru a juca în Europa. Am venit aici ca să joc, ca toţi fotbaliştii. Caut întotdeauna concurenţa. Este bine pentru mine şi pentru club", a declarat Tătăruşanu, după ce a semnat contractul. 

"Când am vorbit prima dată cu Florian Maurice (n.r. - şeful departamentului care se ocupă de transferuri la OL), l-am întrebat de ce OL ar avea nevoie de un alt număr 1. El mi-a răspuns că un mare club are întotdeauna nevoie de o echipă numeroasă. Mi-a spus că antrenorul va decide cine joacă. Eu am încredere în mine. Toată viaţa mea am fost numărul 1, am venit aici să joc. Antrenorul va decide. Anthony Lopes? E un mare portar cu care sper să am o bună concurenţă pentru că ajutăm echipa. Nimeni nu mi-a zis că vin pentru a fi numărul 2", a continuat el.

Însă sosirea românului nu este pe placul lui Lopes, 28 de ani, care are altă părere despre concurenţă. Obişnuit să nu o aibă, Mathieu Gorgelin, plecat între timp la Le Havre, fiind clar numărul 2, portughezul a văzut în venirea lui Tătăruşanu un semn de neîncredere din partea clubului la adresa lui şi refuză să-şi prelungească înţelegerea.

În plus, Lopes are o relaţie rece cu coechipierul său din România, mai scris sursa citată. Portughezul pare suţinut în acest moment de antrenorul de portari Gregory Coupet, care nu a fost consultat la aducerea lui Tătăruşanu şi care nici el nu a privit cu ochi buni concurenţa cu Fabien Barthez, la naţionala Franţei.

Un conflict ar putea izbucni în cadrul echipei, ţinând cont că şi antrenorul principal, brazilianul Sylvinho, a spus că "Lopes este prioritatea". L'Equipe se întreabă dacă Tătăruşanu se va plia pe decizia antrenorului, de a fi rezervă, după ce i s-a promis de către conducerea clubului că va avea şansa să lupte pentru a deveni numărul 1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.