Spaniolul Aaron Cortes a fost suspendat pentru 15 ani pentru implicarea sa în meciuri trucate, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cortes, care a ajuns la cea mai bună clasare mondială din carieră, 955 în 2017, a recunoscut 35 de încălcări ale programului anticorupţie din tenis între 2016 şi 2018 şi a cooperat pe deplin cu ancheta.

Într-o declaraţie citată de Reuters, ITIA a precizat că acuzaţiile aduse lui Cortes includ "manipularea rezultatului evenimentelor, acceptarea de bani pentru a manipula rezultatul evenimentelor, eşecul de a raporta abordări corupte, pariuri pe tenis şi oferirea de bani oficialilor turneului în schimbul unui wild card".

"Jucătorul a fost amendat cu 75.000 de dolari, din care 56.250 de dolari au fost suspendaţi", a adăugat organismul. "Perioada de suspendare a jucătorului a început la 27 martie 2024 şi se încheie la miezul nopţii de 26 martie 2039".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.