Tenismenului american Jenson Brooksby i-a fost redusă de la 18 luni la 13 luni suspendarea dictată pentru trei eşecuri de localizare, a anunţat joi Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA), potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brooksby, în vârstă de 22 de ani, a primit o suspendare de 18 luni în octombrie 2023 pentru că a ratat trei teste antidoping într-o perioadă de 12 luni, ceea ce poate constitui o încălcare a regulilor antidoping.

ITIA precizează că, în urma reevaluării după ce jucătorul a prezentat noi informaţii referitoare la testele ratate în cadrul procedurii de apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), s-a constatat că vina sa nu a fost atât de mare pe cât s-a decis anterior.

Suspendarea este retroactivă de la data celui de-al treilea test ratat al jucătorului, 4 februarie 2023, astfel că suspendarea sa se va încheia la 3 martie 2024, şi nu la 4 ianuarie 2025, aşa cum s-a anunţat anterior.

După ce a ajuns la un acord cu ITIA, Brooksby şi-a retras apelul la TAS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.