Bob Bryan, mare specialist la dublu şi fost campion de Grand Slam, a fost numit căpitan al echipei americane de Cupa Davis, a anunţat, luni, asociaţia naţională de tenis (USTA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bryan, care a câştigat 16 titluri de Grand Slam la dublu masculin alături de fratele geamăn Mike şi şapte la dublu mixt, va prelua conducerea echipei pentru faza grupelor în septembrie.

Anul trecut, el a fost căpitan în locul lui Mardy Fish, care nu a putut să călătorească în Scoţia după ce a contractat Covid-19.

„Sunt extrem de onorat de această oportunitate de a fi căpitan al echipei SUA de Cupa Davis”, a declarat Bryan, în vârstă de 44 de ani, într-un comunicat.

„Am fost inspirat de ascensiunea acestor tineri jucători americani şi sunt motivat să contribui la acest impuls pozitiv. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu jucătorii, antrenorii lor, echipele şi personalul de sprijin al USTA în misiunea noastră de a aduce Cupa înapoi în Statele Unite”, a spus el.

Bryan a jucat pentru echipa SUA de Cupa Davis din 2003 până în 2020, ajutând ţara să câştige ultimul său trofeu în 2007 pentru a-şi duce recordul la 32 de titluri. S-a retras din activitate în 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.