Jenson Brooksby a acceptat o suspendare provizorie din partea Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis (ITIA), după ce a fost acuzat că a ratat trei teste antidoping pe o perioadă de 12 luni. Însă americanul a declarat că a negat acuzaţiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorul în vârstă de 22 de ani nu a mai jucat de la Australian Open, în ianuarie, după ce a suferit două operaţii la încheietura mâinii. El a ajuns în turul al treilea al turneului de Grand Slam, eliminându-l pe Casper Ruud, al doilea favorit.

"Suspendarea provizorie nu reprezintă o recunoaştere a faptului că am făcut ceva greşit; dimpotrivă, am negat această acuzaţie şi aştept decizia unui tribunal independent", a declarat Brooksby într-un comunicat.

"Nu am picat niciodată un test antidrog şi nu am luat niciodată substanţe pe care nu am fost autorizat să le iau. Am fost testat de numeroase ori, inclusiv de trei ori după o operaţie în martie 2023", a mai spus el.

Brooksby a declarat că unul dintre presupusele teste ratate a avut loc cu două zile înainte de ATP 250 de la 's-Hertogenbosch, Olanda, în iunie anul trecut.

"La momentul acelei încercări de testare, mă aflam la hotelul oficial al turneului, unde am spus că voi fi, în camera mea de hotel, şi la ora la care am spus că voi fi acolo", a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.