Roberto D'Aversa, tehnicianul echipei Lecce demis luni, a primit o suspendare de patru meciuri, după ce l-a lovit cu capul în figură pe atacantul Veronei, Thomas Henry, la meciul de duminică, scor 0-1, în etapa a 28-a a campionatului italian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, antrenorul a fost amendat cu 10.000 de euro.

În urma incidentului, clubul din Puglia "a condamnat cu fermitate gestul antrenorului, care contravine principiilor sale şi valorilor sportului". Luni, acesta a anunţat demiterea antrenorului într-o scurtă declaraţie pe X.

D'Aversa şi-a cerut scuze pe reţelele sale de socializare, dar a insistat că nu a făcut decât să îşi protejeze jucătorii, insistând că nu l-a lovit cu capul pe francez, ci că a fost vorba de un "contact fizic, cap la cap".

Henry, care a fost şi el eliminat după fluierul final, a fost suspendat pentru un meci. De asemenea, el s-a postat pe reţelele sale de socializare după incident, spunând că "nimic nu justifică şi nu va justifica NICIODATĂ să primeşti o lovitură de cap când te îndrepţi spre vestiare".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.