Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a ridicat sancţiunea decisă în urmă cu doi ani de Comitetul Internaţional Olimpic în cazul fostului ministru rus Vitali Mutko şi anume excluderea pe viaţă de la JO, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2017, CIO a decis ca lui Mutko să I se interzică să participe la orice ediţie viitoare a Jocurilor Olimpice, ca parte a suspendării Rusiei de la JO de iarnă din 2018 pentru “manipularea sistematică a sistemuliu antidoping” la JO din 2014, de la Soci.

Rusia a negat existenţa unui dopaj susţinut de stat în ţară, dar a recunoscut că au existat probleme în aplicarea regulilor antidoping.

Mutko, ministrul Sporturilor în Rusia în perioada 2008-2016, s-a declarat încântat de decizia TAS. După interdicţia dictată de CIO în cazul său, Vitali Mutko nu s-a mai implicat în sport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.