Un meci din campionatul olandez dintre Groningen şi Ajax Amsterdam a fost întrerupt duminică, după mai puţin de nouă minute de joc, după ce două bombe fumigene au fost aruncate pe teren, în conformitate cu instrucţiunile întărite ale Federaţiei Olandeze de Fotbal (KNVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

KNVB a luat aceste decizii după ce internaţionalul olandez Davy Klaassen a fost rănit la cap de o brichetă aruncată spre el în timpul semifinalei Cupei Olandei dintre Feyenoord Rotterdam şi Ajax, la începutul lunii aprilie.

Deplângând recurenţa incidentelor care ameninţă siguranţa pe teren, Federaţia a decis, printre altele, ca arbitrul să întrerupă temporar meciurile de fotbal profesionist în cazul în care se aruncă obiecte pe teren. În cazul în care obiectele sunt aruncate din nou pe teren după reluare, meciul trebuie întrerupt în conformitate cu aceste orientări.

Meciul din Eredivisie dintre Ajax şi Groningen a fost întrerupt pentru prima dată duminică, după ce au fost aruncate fumigene după aproximativ şase minute de joc, în timp ce Dusan Tadic încerca să execute un corner pentru Ajax, potrivit NOS. Obiectele proveneau din sectorul fanilor clubului Groningen, care a retrogradat săptămâna trecută din prima ligă pentru prima dată în 23 de ani, potrivit televiziunii publice olandeze NOS.

La câteva minute după reluarea meciului, au fost aruncate din nou fumigene pe teren. De asemenea, un fan care purta o cagulă neagră şi un banner care insulta conducerea clubului a reuşit să intre pe teren înainte de a fi arestat.

Meciul se va relua marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.