Federaţia olandeză de darts a confirmat, luni, retragerea a două jucătoare care au refuzat să concureze alături de o persoană transsexuală în echipa naţională, relatează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anca Zijlstra, în vârstă de 50 de ani, şi Aileen de Graaf, în vârstă de 33 de ani, şi-au anunţat sâmbătă, pe reţelele de socializare, retragerea din echipa naţională, deoarece nu mai doreau să reprezinte Olanda alături de Noa-Lynn van Leuven, în vârstă de 27 de ani, a şasea jucătoare din lume.

Aileen de Graaf, numărul doi mondial, şi Anca Zijlstra (numărul 12) au "informat Federaţia Olandeză de Darts (NDB) că părăsesc echipa", a precizat NDB într-un comunicat. Federaţia olandeză a adăugat, de asemenea, că Noa-Lynn van Leuven a îndeplinit toate condiţiile pentru a juca la categoria feminină.

Comentând decizia, Van Leuven a declarat pentru postul olandez de televiziune NOS: "Nu simt nevoia de a intra mai mult în acest subiect. Este alegerea lor, nu a mea. Ceea ce este trist este că mulţi oameni uită că şi eu sunt o fiinţă umană".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.