Fostul internaţional olandez Quincy Promes, condamnat luna trecută pentru trafic de cocaină, a fost reţinut în Dubai la cererea Olandei, care va cere extrădarea sa, au anunţat, miercuri, procurorii olandezi, citaţi de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotbalistul în vârstă de 32 de ani, pe numele căruia a fost emis un mandat internaţional de arestare, se află în arest la domiciliu de la începutul lunii martie într-un hotel de lux din Dubai, potrivit mai multor media. El a fost arestat în urmă cu aproape două săptămâni în Dubai pentru o "infracţiune locală".

Actualul atacant al echipei Spartak Moscova a fost arestat de această dată în baza unei solicitări adresate forţelor de ordine din întreaga lume şi "a fost reţinut datorită eforturilor autorităţilor" din Olanda şi Emiratele Arabe Unite, au declarat procurorii. "Olanda va solicita extrădarea" lui Promes, au adăugat ei într-un comunicat.

Quincy Promes a fost condamnat la 14 februarie la şase ani de închisoare de un tribunal olandez pentru introducerea în Olanda a peste o tonă de cocaină. De teama arestării de către poliţia olandeză, internaţionalul, care are 50 de selecţii la naţionala batavă, nu s-a prezentat la tribunalul din Olanda pentru a-şi afla sentinţa, iar până în prezent nu a fost extrădat de Rusia.

Postul NOS, citând presa rusă, a raportat că Promes a fost arestat pe aeroportul din Dubai la 1 martie pentru că a fugit de la locul unui accident rutier. Fotbalistul se afla în Emiratele Arabe Unite pentru un stagiu de pregătire cu clubul său. Restul echipei sale se întorsese în Rusia, dar Promes a fost arestat şi dus la secţia de poliţie, potrivit NOS.

De atunci, Quincy Promes este cazat într-un hotel de lux, în arest la domiciliu, potrivit mai multor informaţii. Atacantul a fost condamnat pentru că a jucat "un rol crucial" în importul a 1.363 de kilograme de cocaină din Brazilia în 2020, prin portul belgian Anvers către Olanda, cu ajutorul unui complice.

Jucătorul de la Ajax Amsterdam a mai fost condamnat la 18 luni de închisoare într-un alt caz, pentru că şi-a înjunghiat mortal un văr pentru un colier furat în 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.