Suedezul Sven-Goran Eriksson, care suferă de cancer în fază terminală, a afirmat că vrea să se simtă suficient de bine pentru a urmări meciul amical al Angliei cu Brazilia din martie şi a dezvăluit o dorinţă pe care nu şi-a îndeplinit-o niciodată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul selecţioner al Angliei suferă de cancer pancreatic - mai are aproximativ un an de trăit în "cel mai bun caz" - iar bărbatul în vârstă de 75 de ani i-a spus lui Niall Paterson, de la Sky News, că vrea să fie cât mai bine în acest timp.

El vrea să "nu aibă prea multă dureri" şi intenţionează să ajungă în Anglia pentru a urmări meciul dintre cei englezi şi Brazilia, pe 23 martie, pe Wembley.

Întrebat cum vrea să îşi petreacă timpul care i-a mai rămas, el a spus: "Călătorind, uitându-mă la mult fotbal în continuare. Sper poate să merg în Anglia şi să văd meciul dintre Anglia şi Brazilia în martie. Un meci grozav, o încălzire pentru Cupa Mondială, pentru că ar putea fi şi finala [Cupei Mondiale 2026]".

Şi rolul în fotbal care şi-ar fi dorit să nu-l rateze?



"Tatăl meu era un suporter al lui Liverpool şi eu sunt şi eu un suporter al lui Liverpool, întotdeauna am fost. Aşa că întotdeauna mi-am dorit să fiu managerul lui Liverpool şi asta nu se va întâmpla, dar sunt în continuare un fan al lui Liverpool", a spus el.

El a spus că trezirea fără durere este un "mare dar" pe care "îl luăm ca atare" atunci când suntem sănătoşi, dar nu şi atunci când suntem bolnavi.

Copiii săi l-au dus la spital după ce s-a "simţit ameţit" şi a "căzut", medicii spunându-i că a avut un "mic accident vascular cerebral" înainte de a-i spune despre cancer.

De la dezvăluirea diagnosticului său, joi, el spune că a primit "o mulţime de mesaje şi telefoane" de la foşti colegi şi jucători pe care i-a antrenat, inclusiv de pe vremea când era selecţionerul Angliei.

El priveşte cu un oarecare regret la cei cinci ani petrecuţi alături de Anglia, considerând că echipa ar fi putut face mai mult decât trei sferturi de finală la turnee finale de CM sau CE în 2002, 2004 şi 2006.

În calitate de selecţioner al Angliei, Eriksson a avut mult de furcă cu grupări din Premier League când a convocat jucători,în special cu Manchester United.

Cu jucători cheie precum Wayne Rooney, David Beckham, Paul Scholes, Rio Ferdinand şi Gary Neville jucând la United în acea perioadă, el şi-a reamintit "discuţii grele" pe care le avea cu fostul antrenor al Diavolilor Roşii, Sir Alex Ferguson.

"Uneori aveam nevoie de mulţi jucători de la Manchester United, era normal, era cel mai bun club din ţară", a spus el, adăugând că îl "respectă pe deplin" pe scoţian.

"Deci au fost cuvinte grele, dar îl pot înţelege pe Sir Alex că a apărat Manchester United. El ura când luam jucători pentru meciuri amicale", a afirmat Eriksson.

El a adăugat: "Dar dacă ne-am fi văzut două săptămâni mai târziu, mi-ar fi spus "Bună, prietene, ce mai faci"."

Între 2001 şi 2006, Eriksson a antrenat aşa-numita "generaţie de aur" a fotbaliştilor din echipa Angliei, printre care Beckham, Steven Gerrard, Rooney şi Frank Lampard.

Deşi acea echipă nu a reuşit să ajungă într-o finală majoră, Eriksson crede că actuala generaţie este o "echipă bună" şi poate câştiga Euro 2024.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.