Suzuki a dat publicităţii, joi, un comunicat, în care precizează că doreşte să se retragă din Campioantul Mondial de MotoGP, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania japoneză spune că este în discuţii cu Dorna, organizatorul Campionatului Mondial, pentru a părăsi întrecerea după încheierea acestui sezon. În cazul în care această decizie bruscă se va materializa, producătorul din Hamamatsu îi va lăsa pe piloţii spanioli Alex Rins şi Joan Mir fără echipă.

"Suzuki Motor Corporation discută cu Dorna despre posibilitatea de a-şi încheia participarea în MotoGP la sfârşitul anului 2022. Din nefericire, situaţia economică actuală şi necesitatea de a-şi concentra eforturile asupra schimbărilor majore din lumea auto cu care se confruntă în ultimii ani obligă Suzuki să transfere costurile şi resursele umane către dezvoltarea de noi tehnologii. Dorim să ne exprimăm cele mai profunde mulţumiri echipei noastre Suzuki Ecstar, tuturor celor care au susţinut activităţile de curse ale Suzuki de-a lungul anilor şi tuturor fanilor Suzuki care ne-au oferit sprijinul lor entuziast", a arătat producătorul japonez, în comunicat.

În timp ce Suzuki ia această decizie drastică, perechea de piloţi se descurcă destul de bine la începutul sezonului 2022. În acest moment, după şase etape, Rins se află pe locul patru în clasamentul piloţilor, cu 69 de puncte, iar Mir, care a fost campion mondial în 2020, este al şaselea, cu 56 de puncte. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.