Sute de femei iraniene au putut asista, sâmbătă, la manşa secundă a finalei Ligii Campionilor Asiei, la Teheran, un pas către încheierea unei perioade îndelungate de interzicere a prezenţei femeilor la meciurile de fotbal din Iran, relatează Reuters, citând presa locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Tasnim a scris că la partida Persepolis – Kashima Antlers, de pe stadionul Azadi, au fost prezente mai multe femei, fără să precizeze numărul. Femeile au scandat pentru a-şi arăta susţinerea faţă de echipa Persepolis.

În tribunele stadionului Azadi s-au aflat 80.000 de suporteri. Relatările de pe reţelele se socializare arată că majoritatea femeilor care au avut acces în arenă sunt rude ale jucătorilor şi component ale echipelor de fotbal şi futsal ale Iranului, dar şi angajate ale federaţiei de fotbal.

Agenţia ISNA notează că fanii le-au ovaţionat pe femei atuunci când acestea şi-au luat locurile în tribuna rezervată lor, cu o capacitate de 850 de locuri.

Elaneh Hamidikia, resporter la ISNA, a scris pe Twitter că la meci au fost prezente aproximativ 500 de femei.

Femeile iraniene nu au putut asista la meciuri timp de 39 de ani, cu foarte puţine excepţii. Luna trecută, aproximativ 100 de femei au fost prezente în tribune la o partidă amicală Iran – Bolivia. După acel meci au fost însă reinstaurate restricţii.

În luna martie, 35 de femei care încercau să intre la un meci Persepolis – Esteqlal au fost reţinute.

Kashima Antlers a câştigat Liga Campionilor Asiei, datorită victoriei cu scorul de 2-0 din prima manşă a finalei, disputată la 3 noiembrie. Sâmbătă, Persepolis şi Kashima Antlers au remizat, scor 0-0.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.